Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

May 13, 2023

 Αυτό είναι αγαπημένες φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες αυτό που πρέπει να νιώσει κάποιος για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Έμπνευση από την πόλη την οποία φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει. Έμπνευση από τον αρχηγό του Κόμματος με το οποίο επιθυμεί να ενώσει δυνάμεις. 

Νιώθω πραγματικά τυχερή διότι στη ζωή μου ζω από επιλογή σε μια πόλη την οποία λατρεύω και η οποία έχει μια άνευ προηγούμενου δυναμική εξέλιξης, τη Θεσσαλονίκη μας, αλλά είχα και την ευκαιρία να δω τη συντονισμένη και αποτελεσματική  -κάτω από αντίξοες συνθήκες μιας πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης κρίσης- λειτουργία μιας κυβέρνησης αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός τεχνοκράτη, ικανότατου και δυναμικού Πρωθυπουργού που κράτησε τη χώρα μας σταθερή και ισχυρή  μπροστά σε κάθε ορατό και αόρατο εχθρό. 

Μιας Κυβέρνησης για την οποία νιώθω πραγματικά περήφανη. Φίλες και φίλοι,

Σύμφωνα με μια πολύ γνωστή ρήση του Αριστοτέλη «Ο πολίτης πρέπει να είναι κοινωνός αρχής: Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να ενδιαφέρεται για τα κοινά, αλλά είναι αναγκαίο να συμμετέχει σε αυτά.»

Αυτό ένιωσα κι εγώ σε ένα κομβικό για τη ζωή μου και την επαγγελματική μου καριέρα σημείο και αποφάσισα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  μετά από την πολύ τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετάσχω σε αυτήν την πολύ κρίσιμη για τη χώρα και το μέλλον μας εκλογική αναμέτρηση. 

Μακεδόνισσα στην καταγωγή αφού γεννήθηκα και έζησα μέχρι τα 18 μου στην πόλη της Κοζάνης, ενώ ο πατέρας μου έχει καταγωγή από τα Γρεβενά και η μητέρα μου από ένα χωριό της Κοζάνης την Αιανή, μετακόμισα το 1999 στη Θεσσαλονίκη –αφού  πέρασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-και  έκτοτε με ένα μικρό διάλλειμα 2 σχεδόν ετών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ  στο τραπεζικό και διεθνές εμπορικό Δίκαιο- ζω και ασκώ μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. 

Οι γονείς μου είναι δυο εξαιρετικοί άνθρωποι, ο πατέρας μου, Παναγιώτης,  τραπεζικό στέλεχος επί 40 σχεδόν χρόνια και η μητέρα μου Βάγια, δικαστική υπάλληλος  ήταν σύμφωνοι και υποστηρικτικοί στην απόφασή μου να ξεκινήσω το επάγγελμά μου στη Θεσσαλονίκη,  ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να με επηρεάσουν για το αντίθετο. 

Τους ευχαριστώ για όλα όπως ευχαριστώ και την υπόλοιπη οικογένειά μου που μας βλέπει από αλλού αλλά και τους συγγενείς και φίλους που από την αρχή πίστεψαν σε εμένα και με στηρίζουν μέχρι σήμερα.

 

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Αυτό είναι που καθορίζει σε πολλές περιπτώσεις τη μετέπειτα πορεία μας. Όχι μόνο την προσωπική. Ούτε καν μόνον την επαγγελματική. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μας οι άνθρωποι γύρω μας είναι αυτή που πολλές φορές καθορίζει και το μέλλον των πολλών. Και την κοινωνική μας εξέλιξη. 

Έτσι κι εγώ δείχνω με την απόφασή μου να ενώσω δυνάμεις με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Εμπιστοσύνη στο έργο της Κυβέρνησής του. 

Είμαι μια νέα γυναίκα, μάχιμη  και αυτοδημιούργητη δικηγόρος. 

Και έχω το δικό μου όραμα για την πόλη όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 25 χρόνια. 

Συνειδητά, λοιπόν, ενώνω τις δυνάμεις με  μια Κυβέρνηση η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. 

Μια Κυβέρνηση η οποία έχει αποδείξει –με συγκεκριμένες πολιτικές- ότι προωθεί την ΙΣΟΤΗΤΑ των δυο φύλων. 

Μια κυβέρνηση η οποία έχει αποδείξει ότι  γνωρίζει καλά τα θέματα της χώρας, αλλά και της πόλης μας της Θεσσαλονίκης. 

Μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης και προόδου το οποίο υλοποιεί συστηματικά και με συνέπεια. 

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική όχι από ματαιόπονη προσωπική φιλοδοξία, αλλά από διάθεση και πείσμα να παλέψω  για τα κοινά μας προβλήματα, τις κοινές μας ανάγκες, τις κοινές μας ανησυχίες.

Από διάθεσή και πείσμα να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ για την Ελλάδα, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  όλα όσα της αξίζουν. 

Για να κάνουμε τον τόπο που ζούμε καλύτερο. 

Για να βρούμε επιπλέον τρόπους να κρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας εντός συνόρων.  

Για να ενισχύσουμε την ισότητα στο χώρο της εργασίας.

Ως ΓΥΝΑΙΚΑ  θέλω να δω τις γυναίκες να κατακτούν τη θέση που τις αξίζει. 

Ως ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ  θέλω να δω τη γενιά μου να έχει τις ευκαιρίες που της αξίζει, αλλά και τις παλαιότερες γενιές να απολαμβάνουν όσα δικαιούνται.

Ως ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θέλω να δω την πόλη μας να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες τουριστικές αλλά και επαγγελματικές προτιμήσεις παγκοσμίως.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

 

Αγαπημένες φίλες και φίλοι. 

Σε λίγες μόλις ημέρες, θα κληθούμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική απόφαση. Θα κληθούμε χωρίς προσχήματα και δηθενισμούς  να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Για το μέλλον όλων όσοι  μοιράζονται με εμάς τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς. 

 

Σημαντικό σε κάθε μας απόφαση είναι να έχουμε την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ της σκέψης να ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕτα στοιχεία που το παρελθόν μας έχει εφοδιάσει ως ΓΝΩΣΗ  αλλά και την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ της καλής μετέπειτα πορείας που η γνώση αυτή του παρελθόντος μας εξασφαλίζει. Και όλα αυτά πάντοτε σε μια βάση ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ με όλα όσα είχαμε ως πολίτες ακούσει προεκλογικά. 

 

Έχει μεγάλη πραγματικά ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  να βρίσκεται  στην όμορφη θέση να αναφέρεται σε ένα κυβερνητικό έργο το οποίο παρά τις μύριες όσες αντιξοότητες -οι οποίες είχαν ξεκάθαρα το χαρακτήρα του απρόβλεπτου- υλοποιήθηκε σε σημαντικότατο βαθμό δίδοντάς μας την προσδοκία της πολύ καλής μετέπειτα πορείας του. 

Και εξηγούμαι. 

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτά τα τελευταία 4 χρόνια ΠΕΤΥΧΕ

 • Σε ΕΠΙΠΕΔΟ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΈΔΩΣΕ τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να έχουν στην άμεση ευχέρειά τους πάνω από 1500 ψηφιακές υπηρεσίες γλιτώνοντας ουρές και πολλές  ώρες αναμονής στις Δημόσιες υπηρεσίες. ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ, δε, στο τέλος της επόμενης τετραετίας να ψηφιοποιήσει το 95 % των υπηρεσιών. 

 

 • Είχα,  τη χαρά πριν κάποιους μήνες να συντονίσω  την πρώτη εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη με θέμα τις  έξυπνες πόλεις ένα σπουδαίο πρόγραμμα το οποίο η πόλη μας και γενικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη απολαμβάνει.

 

 • Σε ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣκατόρθωσε η Κυβέρνηση όχι μόνο να μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα -αλλά να καταγράψει και ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως +0,1%. Και όλα αυτά βάσει των επίσημων στοιχείων που ανακοίνωσε η Eurostatμόλις την προηγούμενη Παρασκευή.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη τι  έχουν να πουν άραγε όλοι όσοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κάνοντας λόγο για δημοσιονομική καταστροφή? 

 

Επί θητείας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  κατά 29 δισ. ευρώ και  το δημόσιο χρέος –το οποίο είχαμε παραλάβει στα ύψη-  μειώθηκε κατά 35 μονάδες.

 • ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣμόλις την εβδομάδα που πέρασε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά εγκαινίασε το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Ήδη  46 δήμοι από όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό. 

Μεγάλο  υπήρξε το  ενδιαφέρον και  για τη βασική δράση του προγράμματος “ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ” για την παροχή, δηλαδή, φθηνών άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους για την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας. Συνολικά 137.000 πολίτες, είναι ωφελούμενοι. 

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας μας αυτά τα 4 χρόνια μαζί με τους σημαντικούς πόρους του ΕΣΠΑ επέτρεψαν να υλοποιήσουμε  κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

-ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ10 τουλάχιστον νέες δράσεις δωρεάν  προληπτικών εξετάσεων και φροντίδας υγείας δόθησαν στους Έλληνες πολίτες ενώ το πρόγραμμα «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» είχε μια εξαιρετική επιτυχία.

-Δε μπορώ, δε, ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑνα μην αναφερθώ στις πολύ σπουδαίες και πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες που έλαβε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

Η σημερινή Κυβέρνηση εφάρμοσε τα τελευταία  4 χρόνια ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για τη στήριξη των γυναικών

 • Σε ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, μεταξύ άλλων,θεσπίζοντας  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


 • ΕΠΙΠΕΔΟΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,χρηματοδοτώντας 44 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  -ένα από αυτά στη Θεσσαλονίκη-, 19 ΞΕΝΩΝΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ  και την 24 ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΣ  15900.

 

Χαίρομαι διότι μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Δ.Σ.Θ της οποίας έχω την τιμή να είμαι  πρόεδρος  υπεγράφη  ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ μεταξύ του ΚΕΘΙ-ΔΣΘ-ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ  βάσει του οποίου έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί ένα  ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  οι οποίοι θα αναλαμβάνουν υποθέσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας μετά από εισήγηση του ΚΕΘΙ. 

 1. Σε επίπεδο ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ έχουν διασφαλιστεί τα δικαιώματατων γυναικών στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή με  ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα πρωτοβουλία η οποία δίνει λύση και στο σπουδαίο δημογραφικό ζήτημα της χώρας μας.
 2. Σε επίπεδο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣδιευρύνθηκε ο αριθμός των ωφελούμενων από την επιδοτούμενη πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ δρομολογείται, ήδη, η δημιουργία αυτοτελούς Υπουργείου Δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας  γεγονός που αποδεικνύει την προτεραιότητα που δίδει η Κυβέρνηση στο δημογραφικό ζήτημα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ειδικής, δε, αναφοράς σε επίπεδο κυβερνητικού έργου χρήζουν και ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ οι νομοθετικές  πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης αναφορικά με τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και προστασίας της κύριας κατοικίας. 

 

Αναφέρομαι ειδικότερα 

 1. Στη στήριξη των δανειοληπτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω των Προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2», τα οποία και πραγματοποιήθηκαν με  ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία αποτρέποντας τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων . 
 2. Στη  «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ». Στο νομοθέτημα, δηλαδή, του νέου πτωχευτικού Νόμου, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των οφειλών μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης και υγιούς αναβίωσης του προσώπου που έχει επιλέξει τη δυνατότητα αυτή.
 3. Ενώ το νέο εργαλείο του ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥβοήθησε περισσότερους από 3.320 οφειλέτες να ρυθμίσουν  οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,08 δισ. Με πρόσφατη, δε, τροπολογία διευρύνθηκε ήδη το πεδίο εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού για να μπορούν να εντάσσονται οφειλέτες και με μία και μοναδική οφειλή.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αγαπημένες φίλες και φίλοι η αποτίμηση του Κυβερνητικού έργου και η αίσθηση που αυτή αφήνει ενισχύει και την ηθική πλέον υποχρεώσή μας να στηρίξουμε εκ νέου την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συνοπτικά αναφέρομαι σε ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ   του Κυβερνητικού  έργου όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Πρωθυπουργό  μας την περασμένη εβδομάδα. 

 1. Προωθείται η χορήγηση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
 2. Επεκτείνεται η παράταση για άλλους 6 μήνες, και έως το τέλος του έτους, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ,3. Προωθείται η καταβολή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων.
 3. Δρομολογείται αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίαςστα 200 ευρώ, από 150 ευρώ.
 4. Ψηφίστηκε η διάταξη που δεν επιτρέπει την ανακήρυξη εγκληματικών οργανώσεων ως κομμάτων που μετέχουν στις εθνικές εκλογές
 5. Διευρύνεται ο Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς

Ο Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς, είναι ένα από τα μεγάλα βήματα στην πορεία ψηφιοποίησης της δημόσιας υγείας προς όφελος των πολιτών, διευρύνεται και προσφέρει νέες υπηρεσίες ψηφιακής καταχώρισης 431 εργαστηριακών εξετάσεων στους πολίτες.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

Και ήρθε η ώρα από το δάσος να πάμε στο δένδρο. 

Η Θεσσαλονίκη μας. Η πόλη στην οποία ζούμε καθημερινά. Η πόλη που μας γοητεύει με τις ομορφιές της,  αλλά και μας απογοητεύει με κάποιες καθιερωμένες και κάποιες φορές στάσιμες καταστάσεις. 

Το ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ για μια νέα υποψήφια όπως εγώ είναι ένα και μοναδικό: 

Μέσα σε όλο αυτό το εξαιρετικό κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας έργο της Κυβέρνησης αλλά και το έργο που συνοπτικά -λόγω οικονομίας του χρόνου- περιέγραψα υπάρχει η πόλη μας? 

Μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη εικόνα για αυτή την πόλη που τόσο αγαπάμε? 

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ένα: 

Η γνώση και η καταγραφή των θεμάτων της πόλης από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε από την  προηγούμενη ακόμη προεκλογική περίοδο εντυπωσιακή. Η συνειδητοποίηση του προβλήματος είναι το 50 /100 της λύσης του Και η προώθηση των έργων, των υποδομών, του μετρό της Θεσσαλονίκης στο σημείο που βρίσκονται σήμερα είναι σίγουρα η πιο σταθερή βάση για την επόμενη ημέρα. Hυποψηφιότητα, δε, του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είναι μια καθόλα συμβολική κίνηση η οποία αναδεικνύει τη μεγάλη έμφαση που έδωσε και προτίθεται να συνεχίσει να δίδει στην πόλη μας. 

Οι ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ της πόλης. Η συζήτηση μεγάλη και φυσικά υπαρκτή.

Δόθηκε προτεραιότητα από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη? Η απάντηση είναι ναι. 

Χρειάζεται να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το κομμάτι της πόλης μας? Η απάντηση είναι και πάλι ΝΑΙ. 

Τι κάνει μια νέα υποψήφια, όπως εγώ, για το θέμα αυτό? 

ΠΡΟΩΘΕΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, βοηθά με κάθε δυνατό μέσο την ούτως ή άλλως συνειδητοποιημένη Κυβέρνηση να προχωρήσει όλα όσα προγραμματίζει για το δυτικό τομέα της πόλης. 

Είναι σίγουρα και δική μου ευθύνη είναι να στηρίξω την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης η οποία δεν έτυχε πάντα της απαραίτητης προσοχής από την πολιτεία. 

Από το καινούργιο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο «Καρατάσου», μέχρι την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζιάκα» για να κάνουμε εκεί μια πρόσθετη ανάπτυξη με κοινωνικές κατοικίες και να δώσουμε φτηνή στέγη, κυρίως στα νέα παιδιά αυτής της περιοχής.

Είναι σίγουρα και δική μου ευθύνη να προωθήσω και να παλέψω για την τελική επέκταση του Μετρό και προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη,

Σε επίπεδο αντιμετώπισης του χρόνιου θέματος της ΑΝΕΡΓΙΑΣ η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει και μετά την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού ότι υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 

Είναι, όμως, σε ό,τι με αφορά και δική μου ευθύνη να μεταφέρω μηνύματα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας των νέων μας στην ανεύρεση εργασίας και να βοηθήσω την Κυβέρνηση με τη μεταφορά των δίκαιων αιτημάτων τους να ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ  η πίστη αυτών  στην Κυβέρνησή μας ακόμη και μέσω της ενίσχυσης και έγκαιρης ανανέωσης σύντομων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τα οποία κάποιες  φορές αργούν για να ανανεωθεί η διάρκειά τους. 

Εξάλλου ως νέα υποψήφια βουλευτήςπροτίθεμαι  να αποτελέσω τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της κεντρικής εξουσίας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ. Αυτή είναι η πρόθεσή μου από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με  την πολιτική . 

Και επειδή τυχαίνει να οραματίζομαι μια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ, ΟΜΟΡΦΗ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ, τοποθετούμαι ως εξής : 

Για εμένα τα δυο βασικά στοιχήματα της επόμενης τετραετίας για τη Θεσσαλονίκη μας, τα οποία αν προωθηθούν καταλλήλως θα δώσουν ΛΥΣΕΙΣ σε πλείστα όσα προβλήματατης πόλης μας, 

είναι :

Α.Η ανάπτυξη του ΛΙΜΑΝΙΟΥ, της ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ και του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

και

Β. Η ανάπτυξη και προώθηση της ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ μέσω της ενίσχυσης της δραστηριότητας τόσο των καθαρά επαγγελματικών επιμελητηρίων, όσο και των διμερών επιμελητηρίων της πόλης. 

Και όσο απλοϊκό και να φαντάζει το δεύτερο  επιμέρους στοίχημα, προφανώς και δεν είναι. Χρειάζεται προώθηση, χρειάζεται διεκδίκηση. Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα σε ημεδαπές και αλλοδαπές επιχειρήσεις και αυτό προτίθεμαι να το προωθήσω κι εγώ από την πλευρά μου προς όφελος της πόλης μας. 

Ως προς το πρώτο στοίχημα αυτό της αναβάθμισης του ΛΙΜΑΝΙΟΥ και της αλληλένδετης προέκτασης της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  θα  ήθελα να σημειώσω τα εξής : 

Το έργο επέκτασης του Προβλήτα 6 είναι ένα διεθνούς εμβέλειας  έργο  με ισχυρό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, προϋπολογισμού 150 εκατ. Ευρώ. 

Είναι , δε ένα έργο που  σηματοδοτεί την ΟΥΣΙΑΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  της θέσης του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  και στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 Παράλληλα ΕΝΙΣΧΥΕΙ την εξωστρέφεια της χώρας.

Την ίδια στιγμή αναπτύσσεται δυναμικά η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η κρουαζιέρα ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ  καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Το 2022 η σεζόν κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με 61 αφίξεις, παρουσιάζοντας μία αύξηση περίπου 260% σε σχέση με το 2021.

Ο προορισμός της πόλης μας  γνωρίζει θεαματική ανάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρας με το 2023 να έχει ήδη προγραμματισμένες 69 αφίξεις και περίπου το 50% αυτών να αφορά αφίξεις homeporting (έναρξης και τερματισμού ταξιδιών κρουαζιέρας).


Επιπλέον, φέτος το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ   της Ελλάδας “PosidoniaSeaTourismForum” πραγματοποιήθηκε στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ προσελκύοντας υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου πράγμα καθόλου τυχαίο. 

 

Ο βασικός στόχος  επετεύχθη και δεν είναι άλλος από τη διεύρυνση  της τουριστικής περιόδου,  έτσι ώστε η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη να μην είναι μόνον καλοκαιρινοί προορισμοί. Το έργο του Υπουργού Τουρισμού κ. Κικίλια(ο  οποίος σήμερα μου έκανε τη μεγάλη τιμή να απευθύνει αυτόν το σύντομο χαιρετισμό) σε συνδυασμό με το έργο της Περιφέρειας, αλλά και των δήμων της πόλης μας  βοήθησαν την Κυβέρνηση να ενισχύσουν την ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ  του τουριστικού προϊόντος και να ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πριν κλείσω θα ήθελα συνοπτικά να αναφερθώ σε ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα.

Τα τελευταία χρόνια αναγνώρισα από πολύ κοντινή ματιά την τεράστια σπουδαιότητα της εθελοντικής δράσης ενίσχυσης της εθνικής και παγκόσμια τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το σωματείο RED-Y που έκλεισε πρόσφατα ένα χρόνο δράσης και το γιόρτασε με μια πολύ όμορφη απολογιστική εκδήλωση στον ίδιο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα  έχει ως σκοπό να ενημερώσει στους συμπολίτες μας για το ανώδυνο αυτής της εθελοντικής δράσης τόσο σε επίπεδο εγγραφής  στη δεξαμενή όσο και σε επίπεδο του να δώσει κάποιος το πολυπόθητο μόσχευμα. 

Η χώρα μας υπολείπεται σε αριθμό στους έλληνες εθελοντές δότες μυελού των οστών και πραγματικά αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να αναστραφεί. 

Είμαι, δε, χαρούμενη , σχετικά με τη δράση αυτή για δυο λόγους . Πρώτον διότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε με τον πρόσφατο   Νόμο 5034/2023 την ευαισθησία του γύρω από το  θέμα των μεταμοσχεύσεων και  ΔΕΥΤΕΡΟΝ για το λόγο ότι τη δράση του σωματείου αγκάλιασαν ακαριαία από την πρώτη ημέρα σύστασής του τόσο η αγαπημένη σε όλους μας ΧΑΝΘ της οποίας τυγχάνω τακτικό μέλος, όσο και όλοι οι Δήμοι της πόλης με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μας αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον φιλάνθρωπο και ευαίσθητο χαρακτήρα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.  Να σημειωθεί, δε, ότι το σωματείο μας έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ   και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πραγματοποιεί πλείστες όσες  εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών παράλληλα με τις εκστρατείες ενημέρωσης.

Η εθελοντική μου δράση δίδει ακόμη μια απάντηση στο γιατί ασχολούμαι με την πολιτική. Τόσο εθελοντισμός όσο και η άσκηση της δικηγορίας έχουν έντονο το στοιχείο της προσφοράς . Αυτό έχω μάθει να κάνω και αυτό προτίθεμαι να συνεχίσω να κάνω.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Φίλες και φίλοι.

Μια πόλη με  πλούσια ιστορία αλλά και εξαιρετικό μέλλον.

Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη μας. 

Οι  φετινές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. 

Καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω.

Την τελευταία τετραετία έγιναν πολλά στην Ελλάδα και πολλά στη  Θεσσαλονίκη. 

Το έργο πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, ώστε να αποδώσει για την πόλη. 

Για να γίνει αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χρειάζεται σαφή και ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι επικίνδυνο  πισωγύρισμα, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. 

 

Εγώ  προσωπικά δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε την επόμενη τετραετία, η χώρα μας αλλά και η Θεσσαλονίκη μας πραγματικά κυριολεκτικά να μεταμορφωθούν.

 

Την 21 η ΜΑΊ’ΟΥ  ψηφίζουμε και επιλέγουμε για τις θέσεις ευθύνης ΝΕΟΥΣ ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται και έχουν όραμα για την πόλη. Είναι δε ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.. 

Εξασφαλίζουμε, με τον τρόπο αυτό,την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη διαρκή βελτίωσή της. 

 

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ να δώσουμε μαζί τον καλό αγώνα 

Για μια ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ, ΔΥΝΑΤΗ.

Για μια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ. 

ΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που είναι  ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και  ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ στην ανοδική πορεία της χώρας. 

ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  ΣΑΣ, δηλαδή την ΨΗΦΟ σας. ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ.

Για να  δοκιμάσω και να δοκιμαστώ σε ένα πεδίο που είναι δύσκολο και απαιτητικό. 

Αλλά και ένα πεδίο που μου δίνει την ευκαιρία να συνδράμω μαζί με όλους εσάς στη βελτίωση της ζωής μας και να συνεχίσω να προσφέρω όπως όλα αυτά τα χρόνια.

 Λέμε ΝΑΙ σε νέους ανθρώπους. 

Λέμε ΝΑΙ στη γυναικεία εκπροσώπηση.

Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λέμε ΝΑΙ στη #ΝΕΣΤΟΡΑ

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σχετικά Άρθρα