Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης η Αφροδίτη Νέστορα

Mar 30, 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης με τίτλο “Μετασχηματισμός και Βιωσιμότητα” στο LAZARD HOTEL στη Θεσσαλονίκη. Στο Συνέδριο παρευρέθηκε η δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και πρόεδρος του σωματείου RED-Y Αφροδίτη Νέστορα, αναφερόμενη κατά το σύντομο χαιρετισμό της στο θέμα της ρύθμισης οφειλών των επιχειρηματιών της εστίασης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και το ενδεχόμενο να προωθηθεί μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση προτάσεων ρύθμισης οφειλών μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού, όταν αυτές αφορούν σε επιχειρηματίες της εστίασης.

 

Ο χαιρετισμός:

“Είμαι πολύ χαρούμενη που το 3ο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με κομβικό γεωπολιτικό ρόλο για την εξέλιξη της Ελλάδας. Θεωρώ, πολύ σημαντικό, επίσης, ότι σήμερα ακούμε τα θέματα που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης από τους ίδιους τους ανθρώπους της εστίασης, διότι είναι αυτοί που βιώνουν προσωπικά όλα τα θέματα.

Με την ευκαιρία του σύντομου χαιρετισμού μου θα ήθελα να εστιάσω σε δύο θέματα. Ως δικηγόρος τραπεζικού δικαίου είμαι σε θέση να γνωρίζω οτι το μοναδικό σήμερα εργαλείο για ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Θεωρώ πως θα ήταν μια καλή σκέψη να προωθηθεί μεταξύ άλλων τροποποιήσεων που προωθεί αυτό το διάστημα η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού και μια ιδιαίτερη μεταχείριση ως προς τους οφειλέτες που προέρχονται από το χώρο της εστίασης, ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο ως προς τη ρύθμιση δανείων τους. Επιπρόσθετα ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης -στο οποίο μέλη μας είναι όλα τα επιμελητήρια-, θεωρώ ότι και η διαμεσολάβηση είναι μια σημαντική μέθοδος που πρέπει να προωθηθεί από τους επαγγελματίες της εστίασης και τα συναρμόδια επιμελητή, διότι είναι και αυτός ένας εξαιρετικός τρόπος ρύθμισης οφειλών και μάλιστα με θετικό πρόσημο ως προς τη δυνατότητα συνέχισης εμπορικών συνεργασιών στην ιδανική περίπτωση επίτευξης συμφωνίας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.”

 

Σχετικά Άρθρα