Τα 18 χρόνια μάχιμης δικηγορίας γιόρτασε η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα σε γνωστό στέκι της Θεσσαλονίκης

Mar 29, 2023

Η δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και πρόεδρος του σωματείου RED-Y Αφροδίτη Νέστορα, γιόρτασε παρέα με στενούς συνεργάτες και εντολείς της, τα 18 χρόνια άσκησης μάχιμης δικηγορίας σε γνωστό στέκι της πόλης.

Η δικηγόρος ευχαρίστησε τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την επετειακή εκδήλωση, ενώ παράλληλα έκανε ειδική μνεία στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΚΕΘΙ και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο φύλων, για τη δημιουργία μητρώου δικηγόρων, οι οποίοι θα μπορούν –μετά από εισήγηση του ΚΕΘΙ- να αναλαμβάνουν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, είτε σε εξωδικαστικό, είτε σε δικαστικό επίπεδο.

 

Ο χαιρετισμός της κα Νέστορα στην εκδήλωση:

 

 

«Διοργανώνω τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή τα 18 χρόνια δικηγορίας που συμπληρώνω φέτος, τα οποία συγκυριακά συμπίπτουν με την απόφαση μου να ασχοληθώ ενεργά με το χώρο της πολιτικής. Προτίθεμαι να είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και πάντα έλεγα ότι θέλω να ασχοληθώ πιο ενεργά γιατί πιστεύω ότι η πολιτική είναι στη ζωή μας και όλοι ασχολούμαστε καθημερινά με αυτή.

Η πολιτική έχει πάρα πολλά κοινά με το χώρο της δικηγορίας, ένα επάγγελμα που ασκώ 18 χρόνια τώρα. Για’ μένα η δικηγορία δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι κάτι πολυδιάστατο που έχει στη φύση του την προσφορά και θέλω να σας πω ότι είμαι εδώ, είμαι παρούσα και θέλω να συμμετέχω με όποιον τρόπο μπορώ στη εξέλιξη της πόλης.

Είμαι πολύ χαρούμενη που συμπορεύομαι και ενώνω δυνάμεις με ένα κόμμα το οποίο έχει δείξει διαχρονικά ότι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ισότητα των δύο φύλων κυρίως γιατί έχει εισαγάγει μέτρα τα οποία είναι υπέρ των γυναικών και όπως όλα δείχνουν έχει φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές και σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής.

Επίσης, θέλω να αναφερθώ σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που είχαμε ως Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό με το ΚΕΘΙ και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας με στόχο να δημιουργηθεί ένα μητρώο δικηγόρων οι οποίοι θα μπορούν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και όλο αυτό χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Αυτό είναι κάτι που το έχει προωθήσει πολύ η κυβέρνηση, προωθείται σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους κατά μήκος της χώρας και είναι ένα μόνο δείγμα που αποδεικνύει τη διάθεση που υπάρχει από την πολιτεία να προστατεύσει τις γυναίκες σε κάθε επίπεδο.

Ως γυναίκα, δικηγόρος και ελεύθερη επαγγελματίας μπορώ να πω ότι όλα αυτά που έχουμε πετύχει ως γυναίκες – επιχειρηματίες δεν είναι αυτονόητα!

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας!»

 

Σχετικά Άρθρα